Coaching bij kanker

 

ONTMOETING – CONTACT – INZICHT – HANDVATTEN
Enkele jaren geleden ben ik naast mijn werk, ook als vrijwilliger gaan werken bij een inloophuis voor mensen met kanker. Dat gaf mij veel voldoening, waardoor ik me meer in deze doelgroep ben gaan verdiepen. Ik heb ondertussen meerdere groepen jonge vrouwen getraind. Zij waren klaar met de behandelingen en wilden de draad van het leven weer op pakken, maar dat was moeilijk. De thema’s zijn vaak universeel, waardoor ze elkaar ook kunnen ondersteunen in het proces van overleven naar leven.

De diagnose kanker zet je leven en dat van je directe omgeving compleet op zijn kop. Het brengt je uit je evenwicht en kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen. Tijdens of na de medische behandelingen kun je last hebben van heftige emoties. Ook op het gezin, partner of familie kan dit veel impact hebben. Coaching bij kanker helpt jou en/of je omgeving de balans te vinden

WELKE VRAGEN KUNNEN ER ZIJN
– Ik ben klaar met de behandelingen en hoe geef ik weer vorm aan mijn leven
– Hoe ga ik om met de emoties die ik tegenkom
– Hoe ga ik om met mijn omgeving
– Hoe zorg ik goed voor mijzelf naast het zorgen voor mijn zieke partner

HOE ZOU HET ZIJN ALS JE…
– gehoord wordt in jouw verhaal
– je de ruimte voelt om je emoties te laten zien en delen
– makkelijker je grenzen aangeeft en nee kunt zeggen
– beter kunt omgaan met eventuele fysieke veranderingen
– makkelijker hulp kunt vragen
– als partner of kind van de ‘patiënt’ ook gehoord en gezien wordt

Ik ben gecertificeerd coach & trainer en heb ervaring in het begeleiden van mensen met kanker en/of hun naasten.